У Німеччині кажуть, що під виглядом біженців у ЄС проникли 17 членів ІДІЛ

У Німеччині кажуть, що під виглядом біженців у ЄС проникли 17 членів ІДІЛ

Укрінформ
У Євросоюз під виглядом біженців загалом в'їхали 17 прихильників терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомив глава Федерального відомства з охорони конституції ФРН Ганс-Георг Масен в інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише DW

"З 17 терористів, які проникли в ЄС разом з біженцями, більшість вбиті чи заарештовані", - зазначив глава відомства.

За його словами, існують "незаперечні докази", що підтверджують ці дані. Більшість терористів, що діяли за розпорядженням ІД, в даний момент або перебувають у в'язниці, або вже вбиті, заявив Масен. Зокрема, двоє з них загинули під час терактів у Парижі в листопаді 2015 року. У червні спецслужби затримали трьох терористів, які проживали в трьох різних федеральних землях Німеччини. За даними поліції, члени ІД хотіли влаштувати теракт в центрі Дюссельдорфа.

На думку Масена, ІД в принципі не потребує використання маршрутів, за якими в Європу потрапляють біженці.

"У першу чергу ІД прагне показати свою владу", - сказав чиновник.

За його словами, в поліцію Німеччини надходять сотні заяв про те, що серед біженців, що прибули в ЄС, є терористи з "Ісламської держави". Всі заяви перевіряють співробітники правоохоронних органів, але інформація практично ніколи не підтверджується. У частині випадків було почато розслідування.

Євросоюз планує зупинити наплив біженців до Європи за допомогою нових багатомільярдних інвестицій. 22 червня газета Suddeutsche Zeitung повідомила, що Європейський інвестиційний банк (EIB) планує вкласти в проекти за межами ЄС удвічі більше коштів, ніж це планувалося раніше. У найближчі п'ять років на боротьбу з причинами міграційного кризи буде додатково витрачено 6 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-