Варшавський саміт НАТО не має привести до конфронтації з Росією - Еро

Варшавський саміт НАТО не має привести до конфронтації з Росією - Еро

Укрінформ
Франція не хотіла би, щоб запланована у липні зустріч найвищого рівня країн-членів НАТО у Варшаві привела до конфронтації Альянсу з Росією.

Про це міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро заявив у Парижі під час спільної з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим прес-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується відносин між НАТО і Російською Федерацією, то я сказав міністру Лаврову, що ми працюватимемо на саміті у Варшаві, щоб не було конфронтації», - зазначив французький міністр.

На його думку, саміт має пройти відкрито та прозоро. «Я думаю, що прозорість і відкритість будуть символом розвитку наших відносин, і тут ще багато роботи необхідно виконати», - сказав Еро.

Російський міністр, у свою чергу, коментуючи результати російсько-французьких переговорів з цього питання, заявив, що Москва відстежуватиме події довкола Варшавського саміту, щоб «зрозуміти дії Альянсу та отримати від нього пояснення» про майбутні тенденції. «Ми, звичайно, повинні стежити, як йтиме майбутня дискусія на липневому саміті НАТО у Варшаві. Перш за все з точки зору тенденцій, що продовжуються, зокрема, з огляду на нарощування військової активності і присутності НАТО біля наших кордонів.., і виходимо з того, що усі ці питання потрібно обговорювати відверто і намагатися пояснити свої дії з обох сторін і безумовно зрозуміти», - зазначив Лавров. На його думку, відносини РФ – НАТО не розвиваються, вони «заморожені» з ініціативи Альянсу, а «Росія не може вплинути на це».

Лавров також повідомив, що Москва обговорює з Брюсселем  проведення засідання Ради РФ-НАТО на рівні постійних представників у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-