Еро вважає, що Росія здатна виконати Мінські домовленості

Еро вважає, що Росія здатна виконати Мінські домовленості

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро вважає, що Росія цілком спроможна виконати Мінські домовленості, тоді Європейський Союз міг би розглянути можливість пом’якшення або зняття з неї санкцій.

Про це він заявив у Парижі під час спільної прес-конференції з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я багато разів повторював, що санкції не є нашою метою. Ми теж хотіли би, щоб вони були зняті як тільки з’явиться така можливість. Але санкційний режим пов’язаний з ситуацією в Україні та врегулюванням (конфлікту) на місці і з тим, щоб у рамках нормандського формату, у якому беруть участь Франція, Німеччина, Росія та Україна, були виконані Мінські домовленості, і цього буде достатньо для Росії", - сказав французький міністр.

Він іще раз повторив російському міністру та присутнім журналістам: Франція неодноразово нагадувала Росії, що виконання у повному обсязі Мінських домовленостей дозволить розглянути болюче для неї питання санкцій. "Про це неодноразово говорили я і президент (Французької) Республіки, і це повідомлення ми спрямовуємо Росії. Ми не закриті, готові до діалогу, але необхідно, щоб Мінські угоди були реалізовані. Це цілком можливо", - сказав Еро.

Як повідомлялося, після окупації Росією Криму та агресії на сході України ЄС увів три пакети санкцій проти РФ. Перший передбачає індивідуальні санкції проти громадян РФ і України, яких ЄС вважає відповідальними за порушення територіальної цілісності України. Вони були продовжені до 15 вересня 2016 року. Так звані економічні санкції ЄС діють до 31 липня 2016 року і, судячи з усього, будуть продовжені до початку 2017 року, а санкції у зв'язку з Кримом - до 23 червня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-