Росія готова зняти заборону на турецькі овочі

Росія готова зняти заборону на турецькі овочі

Укрінформ
Россільгоспнагляд може зняти обмеження на поставки деяких овочів з Туреччини після того, як отримає гарантії їхньої безпеки.

Про це заявила "Інтерфаксу" прес-секретар служби Юлія Мелано.

"Питання зняття заборони - це суто технічне питання, яке не має жодного відношення до політики. Відновлення поставок буде можливе після того, коли компетентні органи Туреччини нададуть необхідні гарантії безпеки продукції, що ввозиться", - сказав чиновник.

Россільгоспнагляд з 17 березня заборонив поставки перцю і гранатів, з 25 квітня - баклажанів, з 16 травня - салату-латука і салату айсберг, з 19 травня - кабачків і гарбузів. Ці рішення були ухвалені у зв'язку з надходженням з Туреччини продукції, нібито зараженої карантинними для Росії організмами.

Йдеться про продукцію, обмеження на ввезення якої запроваджував саме Россільгоспнагляд. Це не стосується продукції, заборона на поставки якої була запроваджена урядом РФ з 1 січня 2016 року: помідори, цибулю і цибулю-шалот, цвітну капусту і броколі, огірки і корнішони, апельсини, мандарини, клементини, вілкінги й аналогічні гібриди цитрусових, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики і нектарини, сливи і терен, суницю і полуницю.

Втім, під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом президент РФ Володимир Путін заявив, що доручить уряду підготувати документи з відновлення співпраці між країнами у торговельно-економічній та інших сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-