Росія хоче знову пустити своїх туристів до Туреччини

Росія хоче знову пустити своїх туристів до Туреччини

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом заявив, що доручить уряду підготувати документи з відновлення співробітництва між країнами в торговельно-економічній та інших сферах.

Про це повідомляє сайт Кремля

"Російський лідер заявив, що доручить уряду вступити в переговори з відповідними турецькими відомствами з тим, щоб відновити взаємовигідне двостороннє співробітництво в торговельно-економічній та інших сферах. Також зазначено, що мається на увазі зняти обмежувальні заходи щодо відвідання Туреччини російськими туристами", - йдеться у повідомленні.

При цьому нагадується, що "бажано, щоб турецький уряд зробив додаткові кроки, спрямовані на забезпечення безпеки російських громадян на території Туреччини". Ця заява особливо актуальна після теракту в Стамбульському аеропорту.

Президенти Росії і Туреччини також домовилися опрацювати можливість проведення в найближчій перспективі особистої зустрічі.

Розмова двох президентів стала першою після того, як винищувач ВПС Туреччини збив російський бомбардувальник Су-24 у листопаді 2015 року за перетин сирійсько-турецького кордону.

Фото: nytimes.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-