Катастрофа EgyptAir: чорні скриньки пошкоджені, але їх намагаються

Катастрофа EgyptAir: чорні скриньки пошкоджені, але їх намагаються "прочитати"

Укрінформ
В Єгипті почалася процедура розшифрування записів двох бортових самописців пасажирського авіалайнера А320 авіакомпанії EgyptAir, який 19 травня зазнав катастрофи у Середземному морі.

Про це повідомляє AFP.

«Розшифрування записів двох "чорних скриньок" аеробуса А320 авіакомпанії EgyptAir, що місяць тому впав у Середземне море розпочалося в Єгипті. Процедура триватиме кілька тижнів», - повідомляє агентство з посиланням на джерела, наближені до слідчої комісії Єгипту.

За даними експертів, лише аналіз записів бортових самописців дозволить з'ясувати причини катастрофи рейсу MS804 авіакомпанії EgyptAir, який впав 19 травня між Критом і північним узбережжям Єгипту із 66 особами на борту, в тому числі 40 єгиптянами і 15 французами, раптово зникнувши за радарів.

Слідча комісія Єгипту за підтримки фахівців Бюро з розслідувань та аналізу Франції (BEA) і європейського виробника Airbus вивчає також уламки літака А320. «Карти пам'яті були вилучені з двох записуючих пристроїв і доправлені в лабораторії міністерства цивільної авіації Єгипту в Каїрі. Вони попередньо були висушені відповідно до технології в науково-дослідному центрі ЗС Єгипту», - уточнює AFP. За його даними, наразі проводяться тести і перевірки карт пам’яті.

Водночас, як повідомляє DW, для розшифровки бортових самописців літака може знадобитися "багато часу і зусиль", оскільки обидві "чорні скриньки" сильно пошкоджені.

Самописці Cockpit Voice Recorder (CVR), що фіксують розмови у кабіні і Flight

Data Recorder (FDR), який записує всі параметри польоту минулого четверга та п’ятниці, були знайдені кораблем John Lethbridge, що належить французькій компанії Deep Ocean Search (DOS). Корабель продовжує шукати уламки літака в Середземному морі.

Нагадаємо, експерти розглядають кілька версій падіння літака, у тому числі теракт. Точну інформацію щодо причин авіакатастрофи дозволять з'ясувати дані з «чорних скриньок» авіалайнера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-