Два десятки ультрас депортують до Росії в суботу

Два десятки ультрас депортують до Росії в суботу

Укрінформ
Французька влада у суботу депортує 20 російських хуліганів разом з головою Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОБ) Олександром Шпригіним додому, до Росії.

Про це інформує французький телеканал Franceinfo.

"Двадцять російських прихильників, в тому числі їх скандальний лідер Олександр Шпригін будуть депортовані у суботу. Французька влада переконана, що серед них є жорстокі і дуже підготовлені (до насильства) хулігани, але правоохоронці не мають часу на перегляд понад 200 годин відео, щоб довести провину кожного (за відведені 48 годин). Тому їхні справи не були передані до суду", - повідомляє телеканал.

Разом з тим, не всі фанати вуличних бійок відбулися так легко. Суд у Марселі засудив трьох громадян Росії до позбавлення волі на термін до двох років за участь у безладах, що мали місце в місті в день матчу Англія-Росія 11 червня. Російські хулігани віком від 28 до 33 років отримали реальні терміни ув’язнення 12, 18 і 24 місяців позбавлення волі. Трійка відправилася до в’язниці одразу після винесення судового вироку. Ці чоловіки були заарештовані у вівторок, 14 червня, в автобусі разом із 40 своїми співвітчизниками на південному сході Франції.

Водночас французькі ЗМІ повідомляли, що серед арештованих голова Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОБ) Олександр Шпригін, відомий як прихильник депутата-націоналіста, члена ЛДПР Ігоря Лебедєва та російських націоналістів. Крім того, Шпригіна бачили та сфотографували разом з президентом Росії Володимиром Путіним.

Саме Шпригін поширив у соцмережах гнівні дописи на адресу французького уряду щодо арешту підозрюваних у насильстві російських хуліганів. 14 червня він повідомив, що російські вболівальники у Франції підписали папери про те, що затримані на 24 години для слідчих дій. За його словами, подібне рішення було ухвалене у зв'язку зі станом потерпілого англійця, що різко погіршився - у нього перестав функціонувати мозок. А вже сьогодні, він заявив, що усі затримані відмовилися подавати апеляцію проти депортації і готові дружно відлетіти до Росії.

Дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення оштрафувати Російський футбольний союз на €150 тис. і накласти на збірну відкладену дискваліфікацію за безлади, влаштовані російськими вболівальниками після матчу зі збірною Англії на Євро-2016 11 червня.

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи в Марселі сталися бійки між російськими та англійськими футбольними хуліганами, внаслідок яких травми різного ступеню отримало 35 осіб. Семеро уболівальників було госпіталізовано, у тому числі троє - у важкому стані. Акти насильства також мали місце на марсельському стадіоні "Велодром", де після фінального свистка арбітра група російських хуліганів накинулася на сектор з англійськими уболівальниками.

Фото: Julian Simmonds

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-