Стрілок з Орландо стежив за новинами про теракт через соцмережі

Стрілок з Орландо стежив за новинами про теракт через соцмережі

Укрінформ
Омар Матін, який вбив 49 людей у нічному гей-клубі Орландо, був активним у соціальних мережах до і під час стрілянини.

Про це повідомляє CBSNews.

"Записи показують, що до стрілянини Матін розмістив запис на сторінці "Альянс Абу Бакр Аль-Багдаді" (лідер "Ісламської держави" — ред.) у Facebook", - пише видання.

Як зазначається, в паузах між пострілами, Матін шукав в соцмережі новини за словами "Пульс Орландо" (клуб, в якому відбувся теракт) та "стрілянина". Крім того, він також робив дзвінки на 911 і на телебачення про стрільбу.

Джерело в правоохоронних органах повідомило, що під час стрілянини Матін також спілкувався з дружиною за допомогою текстових повідомлень.

Слідчі зосередилися на тому, яку роль дружина Матіна зіграла в атаці. Чиновники вважають, що вона знала про напад, і, швидше за все, зіткнеться з деякими звинувачення.

Джерела в правоохоронних органах повідомили, що жінка купляла боєприпаси разом зі своїм чоловіком. Також вони вважають, що дружина нападника супроводжувала його до клубу в ніч теракту.

Як повідомлялося, через стрілянину в гей-клубі "Пульс" у ніч на 12 червня 50 людей загинули, 53 поранені. Нападник, якого поліцейські убили під час штурму, потрапив у поле зору правоохоронців ще в 2013 році. Тоді він допустив різкі коментарі в розмові зі своїми колегами по роботі, заявивши про нібито наявні у нього зв'язки з терористами.

Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-