Дружина терориста з Орландо знала про його бажання влаштувати атаку

Дружина терориста з Орландо знала про його бажання влаштувати атаку

Укрінформ
Друга дружина терориста Омара Матіна, який влаштував масовий розстріл в ніч проти неділі в гей-клубі американського міста Орландо, як з'ясувалося, знала про наміри чоловіка організувати джихадистську атаку.

Про це повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерела, обізнані з процесом розслідування.

"Дружина нападника на нічний клуб в Орландо Омара Матіна розповіла ФБР, що її чоловік говорив про те, що хоче провести джихадистську атаку, хоча вона заперечувала свою обізнаність про його плани влаштувати найкривавішу масову стрілянину в історії США", - зазначається в повідомленні.

Нур Салман розповіла агентам ФБР, що намагалася відрадити Матіна вдаватися до будь-яких насильницьких дій. Слідчі ФБР не вважають, що вона була співучасником нападу.

Інше джерело повідомило CNN, що Салман володіла попередньою інформацією про намір її чоловіка влаштувати напад. Водночас, сама вона повідомила слідству, що перед виїздом до місця злочину в суботу за кілька годин до стрілянини Матін збрехав про те, куди він дійсно збирається.

Прокурори Міністерства юстиції США й слідчі ФБР розглядають покази Нур Салман, а також інші докази, щоб визначити, чи слід висувати проти неї звинувачення. У цьому зв'язку їй можуть бути винесені звинувачення в умисному приховуванні відомостей про вірогідний злочин, який готував її чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-