Ісламські організації Австралії закликають до «глибшого порозуміння» ЛГБТ-мусульман

Ісламські організації Австралії закликають до «глибшого порозуміння» ЛГБТ-мусульман

Укрінформ
У відповідь на трагічні події в американському місті Орландо понад 50 провідних мусульманських організацій Австралії оприлюднили знакову заяву щодо важливості відмови від гомофобії до членів ЛГБТ-спільноти у своїй вірі.

Про це повідомляє The Guardian.

«Ми хотіли б звернутися до представників мусульманської ЛГБТ-спільноти, які зараз відчувають глибокий шок і горе... Це нагода подумати про більшу толерантність і співчуття одне до одного незалежно від наших відмінностей», – йдеться у заяві.

Заява містить незвичне визнання існування гомосексуальних і трансгендерних рухів у мусульманській спільноті, яка в значній мірі залишається консервативною з питань сексуальної ідентичності. Деякі ісламські держави досі покладаються на коранічні приписи, щоб виправдати насильство над тими, хто звинувачується у гомосексуалізмі.

Заява є знаковою, оскільки що іслам, як і християнство, доктринально виступають проти гомосексуальності.

За словами представника традиційної школи ісламу Алі, його релігія забороняє сексуальний контакт між людьми однієї статі, однак будь-яка школа ісламу абсолютно чітко відкидає гомофобію як частину релігії.

«Не погоджуватися з базовими цінностями чи принципами це одне, але ненавидіти когось, хто незгоден з Вами - зовсім інше», – каже він.

Нагадаємо: напередодні понад 150 американських мусульман підписали заяву, в якій засудили напад в Орландо.

Фото: varlamov.me

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-