Меркель закликала розвивати в Китаї правову державу

Меркель закликала розвивати в Китаї правову державу

Укрінформ
Для стабільності суспільства вкрай важливі надійні правові рамкові умови, наголосила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час виступу в Пекіні, де їй вручили титул почесного доктора Нанкінського університету.

Про це повідомляє DW.

"Ядром правової держави є сила права, а не право сильного", - цитує слова канцлерки агенція dpa. За словами Меркель, право не слід використовувати як інструмент влади, натомість воно має бути рівно чинним для всіх, незалежно від політики.

На тлі цього Меркель вказала також і на необхідність вільної роботи неурядових організацій, попри вступ у силу з 2017 року нового закону, за яким спецслужби зможуть контролювати іноземні НУО. "Усі вони роблять свій внесок у порозуміння та в розуміння", - наголосила вона.

Водночас Меркель висловилася за пошук компромісу в конфлікті щодо питання визнання Китаю країною з ринковою економікою. "Жодна людина не зацікавлена в масштабних економічних війнах. Ми не хочемо цього між ЄС та Китаєм. Але це означає й те, що нам слід відверто говорити про наявні проблеми", - цитує Reuters.

"Певна річ, нам слід стежити за тим, щоб мати справедливі умови для конкуренції", - додала Меркель.

Титул почесної докторки Нанкінського університету німецький канцлер отримала за внесок у вирішення регіональних конфліктів, у боротьбу проти кліматичних змін та за подолання фінансової кризи 2008 року.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний канцлер Ангела Меркель з 12 по 14 червня з кількома членами уряду перебуватиме в Пекіні з метою участі у німецько-китайських міжурядових консультаціях. Канцлера у поїздці супроводжують шість міністрів, у тому числі глава МЗС, міністр фінансів і міністр юстиції. Вони проведуть двосторонні зустрічі зі своїми китайськими колегами. Сама Меркель проведе переговори з прем'єром Держради КНР Лі Кецяном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-