США про теракт у Стамбулі: Ми стоятимемо разом проти тероризму

США про теракт у Стамбулі: Ми стоятимемо разом проти тероризму

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив кривавий терористичний напад, який стався у вівторок в Стамбулі, та підтвердив готовність як союзника і партнера Туреччини разом протистояти терористичним загрозам.

Про це заявив під час брифінгу в вівторок у американській столиці заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують терористичну атаку, яка сталася в Стамбулі", - наголосив представник Держдепу, висловивши найглибші співчуття сім'ям загиблих та побажання швидкого одужання пораненим.

У цьому зв'язку він підкреслив: "Сполучені Штати підтверджують тверду прихильність працювати разом з Туреччиною – союзником по НАТО та цінним партнером по Міжнародній коаліції, яка протистоїть ІДІЛ, щоб боротися зі спільною загрозою тероризму".

Як повідомляв Укрінформ, у результаті вибуху в вівторок у популярному для туристів кварталі Стамбула на автобусній зупинці загинули щонайменше 11 людей, понад 30 отримали поранення. Серед загиблих – семеро поліцейських і четверо мирних жителів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що за вибухом стоїть Робітнича партія Курдистану (РПК). Ця політична організація була створена в 1978 році як марксистсько-ленінська підпільна група. Тиждень тому Ердоган звинуватив Росію у постачанні бойовикам РПК озброєння, в тому числі засобів протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-