Вибух у Стамбулі: Ердоган поклав провину на курдів

Вибух у Стамбулі: Ердоган поклав провину на курдів

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що за вибухом біля автобусної зупинки в центрі Стамбула стоїть Робоча партія Курдистану.

Про це повідомляє ВВС.

"За словами турецького лідера, його країна буде боротися з терористами до переможного кінця. За словами Ердогана, напади у великих містах - звичайна тактика членів забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану, яка домагається автономії для курдів", - зазначається в публікації.

В результаті вибуху, що прогримів у вівторок в популярному у туристів кварталі Баязит, загинули щонайменше 11 людей, більш як 30 людей отримали поранення. Серед загиблих опинилися семеро поліцейських і четверо мирних жителів.

За свідченнями очевидців, вибух стався в ранкову годину пік. У цей момент повз зупинки проїжджав поліцейський автобус. На місце вибуху прибули кілька автомобілів поліції і швидкої допомоги.

Відповідальність за інцидент поки на себе ніхто не взяв. Раніше відповідальність за вибухи в різних районах Туреччини останнім часом брали на себе як курдські сепаратисти, так і бойовики екстремістської організації "Ісламська держава", забороненої в багатьох країнах, включаючи Росію.

Президент Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що терористичні угруповання здійснюють напади на цивільні об'єкти, тому що програють у війні з турецькими силами безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-