Франція у четвер передасть Єгипту перший з

Франція у четвер передасть Єгипту перший з "російських" містралів

Укрінформ
Франція у четвер офіційно передасть Єгипту перший з двох універсальних десантних кораблів - вертольотоносців класу «Містраль», які попервах призначалися для Росії.

Про це пише регіональне видання Paris-Normandie.

«У четвер, 2 червня, Франція передасть Єгипту у Сен-Назері перший з двох універсальних десантних кораблів - вертольотоносців класу «Містраль» «Гамаль Абдель Насер». У церемонії візьмуть участь міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан і його єгипетський колега», - пише ЗМІ.

Другий містраль «Анвар Садат» єгиптяни розраховують отримати у вересні.

Як повідомляв Укрінформ, Париж і Каїр завершили у жовтні минулого року переговори і уклали контракт на продаж двох містралів Єгипту, які планувалися спочатку передати на озброєння ВМФ Росії згідно з укладеним 2011 року контрактом на суму 1,2 млрд євро. Обидва кораблі коштували Єгипту 950 млн євро. Керівництво Єгипту офіційно заявило, що планує використовувати містралі для захисту Суецького каналу. Після того як російська військова техніка та обладнання були демонтовані і вивезені у Росію, французькі підрядники встановили на кораблі нові системи зв'язку та навчили два екіпажі чисельністю 360 моряків керувати та обслуговувати містралі.

Нагадаємо, що президент Франції Франсуа Олланд торік ухвалив рішення не продавати Росії два містралі через анексію Криму та її агресію на сході України.

Фото: АОР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-