Над екс-прем'єром Молдови обіцяють відкритий суд

Над екс-прем'єром Молдови обіцяють відкритий суд

Укрінформ
Судові засідання у справі колишнього прем'єр-міністра Молдови, лідера Ліберально-демократичної партії Влада Філата, заарештованого в жовтні минулого року за корупцію та отримання вигоди з впливу, будуть відкритими.

Про це заявила прокурор Адріана Бецишор, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Після повного завершення розслідування за всіма пунктами обвинувачення матеріали буде передано в суд, а судові засідання будуть відкритими», - підкреслила прокурор.

Кількома днями раніше Філат через соціальні мережі звернувся до громадянського суспільства та європейських інституцій із закликом вплинути на молдавські судові органи, щоб справа, що розглядається стосовно нього, була відкритою.

Начергове засідання суду, що відбулося в Кишиневі, ні Влад Філат, ані його адвокат Ігор Попа не з'явилися. Адвокат мотивував відсутність хворобою, а екс-прем'єр заявив, що не буде присутнім на засіданні суду без адвоката.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата заарештували в жовтні 2016 року за отримання хабара в розмірі 250 мільйонів доларів США від мера міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора.

Генпрокуратура не виключає і причетність Філата до розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-