У Франції через протести почався

У Франції через протести почався "бензиновий голод"

Укрінформ
У Франції на багатьох заправних станціях від 19 травня спостерігається дефіцит пального, через що утворилися великі кількагодинні черги автомобілів.

Місцева влада у кількох французьких департаментах видала розпорядження про встановлення обмежень на продаж бензину і дизельного пального, пише французьке Le Figaro.

"Найбільш напружена ситуації утворилася у окремих районах Нормандії і Бретані. Окремі префектури прийняли розпорядження про обмеження видачі палива - від 20 до 30 літрів для легкових автомобілів та від 40 до 150 - для вантажівок. Багато заправок зачинено", - зазначає видання.

"Бензиновий голод" викликаний блокуванням далекобійниками нафтопереробних заводів і пунктів зберігання палива. Вони блокуються маніфестантами, які ведуть боротьбу проти нового закону про працю. Протести проти ухвалення закону тривають у Франції з початку березня, вони супроводжуються захопленням будівель і площ, страйками, а також жорсткими зіткненнями маніфестантів з поліцією.

Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс, який у неділю перебуває з офіційним візитом в Тель-Авіві, пообіцяв врегулювати ситуацію найближчим часом. "Ми повністю контролюємо ситуацію, я думаю, що ряд нафтопереробних заводів чи пунктів зберігання пального, які були заблоковані будуть відкриті упродовж кількох годин або днів", - заявив глава уряду журналістам.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, у свою чергу заявив, що 6 з 8 заблокованих пунктів зберігання палива вдалося звільнити після переговорів влади з організаторами маніфестацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-