Прем’єр Франції оприлюднив план боротьби з радикалізацією та тероризмом

Прем’єр Франції оприлюднив план боротьби з радикалізацією та тероризмом

Укрінформ
Французький прем'єр-міністр Мануель Вальс представив у понеділок «План по боротьбі з радикалізацією і тероризмом», який налічує майже 80 заходів.

Про це з Франції повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю до мобілізації довкола плану нашого уряду», - зазначив глава уряду презентуючи частину заходів.

Новий план передбачає спільні заходи кількох міністерств - в першу чергу, освіти, культури, внутрішніх справ, і юстиції. Їх здійснюватиме міжвідомча комісія по боротьбі з тероризмом.

Серед 80 заходів, запропонованих прем'єр-міністром, більшість стосуватиметься профілактики, включаючи таке нововведення, як створення в різних регіонах Франції реабілітаційних центрів для розміщення французів-радикалів. До кінця 2017 року у кожному з 13 регіонів французької метрополії діятиме спеціальний «центр реадаптації» осіб, що встали на шлях радикалізації. Ще один центр з'явиться на одній із заморських територій. У центри будуть розміщувати не лише тих, хто вже перебуває «за гратами», а й тих, кого поки немає за що притягувати до карної відповідальності. До кінця 2018 року планується додатково виділити 40 млн євро на здійснення заходів, спрямованих на запобігання радикалізації.

План передбачає законодавче затвердження збільшення максимального терміну покарання за тероризм з 22 до 30 років та довічного ув’язнення.

Крім того, частина заходів передбачає зусилля влади зі зміцненням спецслужб. Починаючи з літа почне діяти французька база авіапасажирів Passanger Name Record (PNR), яку згодом інтегрують в загальноєвропейську.

Нагадаємо: на обліку французьких спецслужб знаходиться понад 10 тис французів-радикалів. Дві третини з них - люди молодше 25 років. З початку конфлікту в Сирії у бойових діях бере участь близько 5 тис. осіб, з яких понад 800 є громадянами Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-