Міжнародна коаліція домовилася активніше боротися з ІДІЛ

Міжнародна коаліція домовилася активніше боротися з ІДІЛ

Укрінформ
Міжнародна коаліція на чолі зі Сполученими Штатами Америки, яка проводить військову кампанію проти угруповання "Ісламська держава" на Близькому Сході, під час зустрічі 4 травня домовилася докладати більше зусиль у боротьбі проти ісламістів.

Про це повідомляє DW.

За підсумками засідання за закритими дверима у німецькому Штутгарті міністри оборони 12 країн, які входять до коаліції, прийняли спільну заяву, у якій, зокрема, висловили намір "і надалі прискорювати і розвивати успіх наших союзників на місцях, а також розгорнути додаткові ресурси у найближчому майбутньому".

Міністр оборони США Ештон Картер наголосив, що членам коаліції слід брати активнішу участь у кампанії проти ІД, щоб не дозволити екстремістам розширити їхній вплив. "Ми зобов'язані це зробити, це важливо для цивілізації. Ми можемо це зробити, і ми це зробимо. І з вашою допомогою це відбудеться швидше", - сказав Картер, якого цитує агентство AP. "Тому ми домовилися сьогодні, що кожен з нас робитиме більше, щоб прискорити поразку ІД", - додав міністр.

Нагадаємо, у квітні Картер заявив, що США надішлють до Іраку додатково ще 200 військових та гелікоптери Apache, щоб допомогти іракській армії у боротьбі з "Ісламською державою". Незадовго до того президент США Барак Обама повідомив про рішення збільшити американський контингент в Іраку на 217 осіб - з 3870 до 4087.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-