Картер пообіцяв захистити від Росії союзників США

Картер пообіцяв захистити від Росії союзників США

Укрінформ
Глава оборонного відомства США Ештон Картер під час перебування у ФРН пообіцяв захистити від Росії союзників і весь міжнародний порядок, а також не припиняти боротьбу з ІДІЛ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не прагнемо того, щоб бути ворогами з Росією. Але не треба помилятися: ми захистимо наших союзників, заснований на законах світовий порядок і позитивне майбутнє, яке він нам дає", - заявив Картер, представляючи у вівторок нового командувача командування США в Європі (EUCOM) генерала армії США Кертіса Скапарротті, який змінив на цій посаді генерала ВВС США Філіппа Брідлава.

Картер піддав критиці політику "Москви по брязканню ядерною зброєю, що викликає тривожні питання про прихильність російських лідерів до стратегічної стабільності, поважання ними норм незастосування ядерної зброї".

У середу у Штутгарті глава Пентагону зібрав зустріч з колегами з коаліції, яка виступає проти ІДІЛ.

 Як і під час попередніх зустрічей глав військових відомств країн коаліції в Парижі і Брюсселі, під час нинішньої міністри дають оцінку стану кампанії, дізнаються деталі останніх кроків США по боротьбі з ІДІЛ, визначають додаткові можливості, які коаліції можуть знадобитися в майбутньому. "Незважаючи на досягнення, боротьба ще далека від свого завершення", - сказав Картер.

Напередодні в Іраку загинув американський солдат. Це третій американець, що загинув під час кампанії проти ІДІЛ з 2014 року. У середині квітня цього року США оголосили про плани направити до Іраку ще 200 військових і 250 - до Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-