Іспанський суд видав ордер на арешт соратників Путіна

Іспанський суд видав ордер на арешт соратників Путіна

Укрінформ
Національна судова колегія Іспанії видала міжнародний ордер на арешт кількох російських громадян, пов'язаних з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє El Mundo.

Як зазначає видання, підозрювані звинувачуються у використанні мафіозних схем.

Суддя Хосе де ла Мата, що розглядав діяльність так званих тамбовської та малишевської мафіозних груп заявив, що стосовно кожного із звинувачуваних є досить серйозні докази.

Як пише видання, у списку підозрюваних осіб є, зокрема, генерал та колишній віце-прем'єр-міністр РФ.

Ордер був виданий за результатами операції "Трійка", що розпочалася у 2008 році. В результаті операції були арештовані лідери двох злочинних угрупувань, Геннадій Петров та Олександр Малишев та ще близько 20 осіб, проте з'ясувалося, що мафіозні групи є більш масштабними та мають доступ до російської влади.

Одним із найбільш важливих підозрюваних є Олександр Матусович Резнік, який був головою парламентського комітету з питань кредитних організацій та фінансових ринків Держдуми РФ, а також членом Національної банківської ради.

Іншою особою, на ім'я якої було видано ордер, є Микола Миколайович Аулов, начальник Головного управління МВС РФ по Центральному федеральному округу.

Раніше Національна судова палата Іспанії оголосила в міжнародний розшук заступника директора ФСКН генерала Миколи Аулова, підозрюючи його у зв'язках злочинцями, що влаштувалися в Іспанії. Представництво Інтерполу в Мадриді підтвердило інформацію про розшук.

Генерал Аулов фігурує в справі авторитету Тамбовської ОПГ Геннадія Петрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-