Іспанія оголосила у розшук високопосадовця російської служби наркоконтролю

Іспанія оголосила у розшук високопосадовця російської служби наркоконтролю

Укрінформ
Національна судова палата Іспанії (НСПІ) оголосила в міжнародний розшук генерал-полковника Миколу Аулова, який займає посаду заступника директора Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків (ФСКН).

Інформацію, що з'явилася в ЗМІ, підтвердило представництво Інтерполу в Мадриді, повідомляє DW

"Рішення Національної судової палати Іспанії оголосити росіянина у міжнародний розшук експерти пояснюють наявністю фактів, що свідчать про його зв'язки з організованою злочинністю", - йдеться у повідомленні.

Генерал Аулов фігурує у справі авторитета Тамбовського ОЗУ Геннадія Петрова, яка розслідується в Іспанії з 2008 року, розповів в інтерв'ю DW доктор права Хуан Антоніо Сенсано, співробітник Центру юридичних досліджень у Мадриді.

За його словами, "справа із самого початку широко висвітлювалася в іспанській та міжнародній пресі", і ім'я Аулова в ній "неодноразово згадувалося", починаючи з 2009 року. Як і факти, що свідчать про його зв'язки із злочинним світом, додав Сенсано: "Так що нинішнє рішення НСПІ - не сюрприз і не повинне ні в кого викликати здивування".

Експерт, який спеціалізується на міжнародній оргзлочинності, нагадав, що Петров, який мешкав в Іспанії з 1998 року, відмив у цій країні не менше 50 мільйонів євро, отриманих від незаконної діяльності в Росії.

Що стосується генерала Аулова, то про його зв'язки з Петровим, на думку Сенсано, свідчать численні телефонні розмови, записані іспанськими спецслужбами у 2007-2008 роках. Крім того, після арешту в червні 2008 року Петров визнав на допиті, що був з генералом у "приятельських стосунках".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-