Greenpeace опублікує секретні

Greenpeace опублікує секретні "екологічні" документи ЄС і США

Укрінформ
Greenpeace опублікує конфіденційні документи з Трансатлантичного торговельного й інвестиційного партнерства між ЄС і США, що свідчать про ігнорування екологічних заходів захисту і скорочення викидів парникових газів.

Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву незалежної міжнародної екологічної організації Greenpeace.

«У понеділок буде опубліковано 248 сторінок секретних документів, щоб «пролити світло» на переговори про Трансатлантичне торговельне й інвестиційне партнерство (ТТІП)», - йдеться в заяві.

Злиті документи будуть опубліковані в Інтернеті, вони становлять дві третини проекту ТТІП й охоплюють широке коло питань від телекомунікацій до запровадження продовольчих, сільськогосподарських і торговельних бар'єрів.

«Ці документи підтверджують те, про що ми говорили протягом тривалого часу: TTІП поставить корпорації в центрі своєї політики, на шкоду довкіллю і здоров'ю», - сказав керівник Greenpeace ЄС Джорджо Рісс.

Згідно із заявою, з документів стає зрозуміло, що угода між США і ЄС створює «серйозні ризики для клімату, довкілля і безпеки споживачів».

Як раніше повідомляв Укрінформ, переговори щодо торговельної угоди тривають, минулого тижня президент США прибув у Німеччину з дводенним візитом для обговорення ТТІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-