В Індії заборонили Greenpeace

В Індії заборонили Greenpeace

Укрінформ
Влада Індії 4 листопада прийняли рішення про відкликання дозволу на діяльність на території країни міжнародної екологічної організації Greenpeace

Як повідомляє Reuters, грінпісівців звинуватили у фінансових махінаціях і дали 30 днів, щоб згорнути діяльність у країні.

Влада стверджує, що організацію викрито у вчиненні шахрайської угоди в штаті Таміл-Наду, де зареєстрована індійська філія організації.

"Це вираз глибоко вкоріненої нетерпимості, яка існує в деяких урядових колах", - прокоментували ситуацію в керівництві індійської філії. За словами директора індійського філії Greenpeace Вінути Гопал, організація має намір оскаржити це рішення влади в суді.

У 2014 році уряд заборонив Greanpeace отримувати фінансування від іноземних фондів, мотивуючи це тим, що гроші використовувалися для блокування промислових об'єктів.

Індійська філія всесвітньої організації веде кампанії проти поширення генетично модифікованих культур, видобутку корисних копалин в лісах, захоронення токсичних і ядерних відходів в Індії. Протягом останніх місяців індійська влада посилила правила, що регулюють благодійну діяльність і закрила близько 9000 організацій, які відмовилися показати джерела свого фінансування, передає ZN,ua.

Фото з сайту Greenpeaceindia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-