Росію зобов'язали виплатити компенсацію за захоплення судна Arctic Sunrise

Росію зобов'язали виплатити компенсацію за захоплення судна Arctic Sunrise

Укрінформ
Арбітраж при Постійній палаті третейського суду в Гаазі наказав Росії виплатити компенсацію Нідерландам за затримання судна Arctic Sunrise у вересні 2013 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Суд постановив, що Нідерланди мають право на компенсацію за матеріальний збиток Arctic Sunrise, а також за матеріальний і нематеріальний збиток Arctic 30, а також за понесені Нідерландами витрати у зв'язку видачею банківської гарантії відповідно до постанови Міжнародного трибуналу ООН з морського права", - цитує видання заяву суду.

Джерело агентства в правоохоронних органах РФ заявив, що РФ оскаржить рішення гаазького арбітражу.

"Законність дій правоохоронних органів РФ навряд чи може бути поставлена ​​під сумнів, оскільки Arctic Sunrise було заарештовано за рішенням суду", - заявив він.

Нагадаємо: 19 вересня 2013 російські прикордонники затримали 30 учасників команди криголама "Грінпіс" Arctic Sunrise за спробу проведення акції протесту проти нафтовидобутку на платформі "Прирозломна" в Печорському морі. Екологів доставили до Мурманська, де суд посадив їх під арешт. Пізніше їх звільнили під заставу і амністовані з нагоди 20-річчя Конституції. Судно було звільнено тільки в червні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-