США продовжать допомагати у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

США продовжать допомагати у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Укрінформ
Сполучені Штати зберігають тверду прихильність подоланню наслідків Чорнобильської катастрофи й мають намір продовжувати фінансування проектів, спрямованих на відновлення екологічної безпеки в районі ЧАЕС.

Про це заявила у вівторок під час заходів у ГА ООН з нагоди 30-ї річниці трагедії представник з економічних і соціальних питань Місії США при ООН посол Сара Мендельсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Серед інших заходів, ми продовжуватимемо підтримувати критично важливі зусилля з локалізації наслідків, зокрема, в будівництві тимчасового сховища на території ЧАЕС, відповідно до зобов'язань, які були зроблені президентом Обамою та іншими високопоставленими офіційними особами США", - заявила американський дипломат.

Вона підкреслила, що ядерна енергія відіграє життєво важливу роль у задоволенні потреб і диверсифікації світової енергетики. Це також є важливим компонентом спільних зусиль зі скорочення шкідливих викидів парникових газів у атмосферу.

"Сполучені Штати сповнені рішучості продовжувати робити значний внесок на додаток до понад $400 млн, які США вже надали Україні впродовж багатьох років, щоб гарантувати, що Чорнобильська катастрофа більше не впливає на майбутні покоління", - наголосила посол.

У цьому зв'язку вона зауважила, що будівництво купольного укриття, розрахованого на 100 років, близьке до завершення, і вже скоро він буде переміщений в положення над місцем зруйнованого реактору. Дипломат зазначила, що після цього можна буде "розпочати нову главу життя" для населення, яке мешкає поруч з цим місцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-