Запуском ракети з підводного човна керував Кім Чен Ин - подробиці

Запуском ракети з підводного човна керував Кім Чен Ин - подробиці

Укрінформ
Керівник КНДР Кім Чен Ин безпосередньо керував запуском балістичної ракети з підводного човна.

Створена за зразком ранніх радянських дизель-електричних субмарин човен знаходилася під водою на максимальній глибині, повідомляє ТАСС із посиланням на офіційне інформаційне агентство Кореї ЦТАК.

Відомо також, що на ракеті був встановлений двигун нового типу на твердому паливі, випробування дали можливість протестувати надійність детонатора для ядерної боєголовки.

За словами Кім Чен Ина, в результаті цього тесту КНДР "отримала доступ до ще одного засобу для завдання потужної ядерної атаки згідно зі стратегічним планом ЦК Трудової партії Кореї".

Лідер КНДР також закликав учених і технологів "вжити заходів для подальшого зміцнення ядерного потенціалу країни, щоб завдати удару по американських імперіалістах і південнокорейської групі зрадників в той час, коли партія прийме відповідне рішення".

Нагадаємо, 23 квітня КНДР здійснила запуск балістичної ракети з підводного човна, незважаючи на засудження Ради Безпеки ООН. Пізніше глава МЗС Північної Кореї пояснив, за яких умов вони припинять ядерні випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-