У Кім Чен Ина назвали умови для припинення ядерних випробувань

У Кім Чен Ина назвали умови для припинення ядерних випробувань

Укрінформ
Північна Корея готова зупинити ядерні випробування за умови, що Штати припинять проводити щорічні військові навчання з Південною Кореєю.

Про це заявив міністр закордонних справ КНДР Лі Су Йон в інтерв'ю AP.

"Якщо ми продовжимо йти шляхом конфронтації, це призведе до катастрофічних наслідків не лише для двох країн, але і для всього світу. Це дійсно важливо для уряду Сполучених Штатів - відступити від ворожої політик проти КНДР і для того, щоб показати це, припинити військові випробування на Корейському півострові. Ми відповімо тим самим", - сказав Лі Су Йон, зазначивши, що припинення військових навчань США з Сеулом може відкрити двері переговорів і зменшити напруженість.

Міністр відстоював право країни продовжувати ядерне залякування, а для тих, хто чекає, що режим Північної Кореї впаде, він сказав: "Не сподівайтеся".

Нагадаємо, 15 квітня Північна Корея намагалася запустити балістичну ракету з південного узбережжя країни. Запуск ракети Мусудан з дальністю понад 3 тисяч кілометрів був невдалим. Він, ймовірно, був присвячений 104 річниці від дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-