США висловили протест щодо утисків свобод у Криму

США висловили протест щодо утисків свобод у Криму

Укрінформ
Сполучені Штати рішуче засудили дії російської окупаційної влади в Криму, спрямовані на переслідування журналістів та засобів масової інформації, незгодних з окупацією півострова, а також на заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США посол Данієль Байєр.

"У Криму окупаційна влада Російської Федерації продовжує чинити серйозні порушення по відношенню до жителів цього регіону України, які виступають проти окупації", - наголосив американський представник.

У цьому зв'язку він рішуче засудив затримання журналістів та рейди спецслужб РФ проти щонайменше п'яти ЗМІ в Криму.

"Ми знаємо, що як мінімум один журналіст був ув'язнений за нібито виступи проти російської окупації та спроби анексії цієї території України. Ми закликаємо до негайного звільнення цих журналістів і припинення рейдів на медіа-організації", - заявив американський дипломат.

Він також звернув увагу на заяву Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, яка підкреслює, яким чином таке придушення опору суперечить зобов'язанням у рамках ОБСЄ.

Байєр порушив і питання заборони Меджилісу кримських татар.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про те, що де-факто влада розпорядилася припинити роботу Ради Меджлісу, органу, який представляє кримськотатарську етнічну меншину в регіоні, та прагнула заборонити Раду одразу після того, як Міністерство юстиції Росії визнало Меджліс так званою "екстремістською організацією", - зазначив американський дипломат.

За його словами, "схоже, що російська влада зазнала невдачі у своїх спробах розгойдати чи задобрити Меджліс, щоб він прийняв російську окупацію".

Представник США при ОБСЄ підкреслив, що Сполучені Штати зберігатимуть економічні санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, поки та не припинить його окупацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-