Обама заявив про відповідальність США у всіх регіонах світу

Обама заявив про відповідальність США у всіх регіонах світу

Укрінформ
Американський президент Барак Обама вважає США відповідальними за збереження миру в усіх регіонах світу, де вирують конфлікти та війни, втім не завжди силовими методами.

Це він зазначив у інтерв'ю телеканалу CBS, яке вийшло у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Я вірю в те, що Сполучені Штати як єдина наддержава у світі має зобов'язання в будь-якому регіоні у світі, де існують хаос, війни й конфлікти, й намагається бути позитивною силою", - сказав Обама.

Водночас, за його словами, "це не означає, що ми повинні розгортати війська всюди, де відбувається криза". У цьому зв'язку він підкреслив: "Ми маємо бути розсудливими в тому, як ми використовуємо військову міць".

Водночас, американський президент наголосив: Сполучені Штати залишатимуться й надалі сильними, якщо їхня політична система виконуватиме свої функції. У цьому контексті він зауважив, що останнім часом постійно чує запитання та занепокоєння інших світових лідерів про те, що відбувається з президентськими виборами у США.

"Наразі президентські вибори є тільки верхівкою айсберга ширшої дисфункції, яку ми бачимо", - підкреслив президент Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-