Туреччина погрожує Євросоюзу скасуванням угоди щодо мігрантів

Туреччина погрожує Євросоюзу скасуванням угоди щодо мігрантів

Укрінформ
Туреччина скасує домовленості з Європейським Союзом про мігрантів, якщо ЄС не стримає своє слово, в тому числі в питанні надання безвізового режиму турецьким громадянам.

Про це заявив під час виступу в турецькому парламенті міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє ЛІГА.

"Угода, яку ми уклали з ЄС, гранично ясна. Ми хочемо завершити цю людську трагедію, щоб наші громадяни подорожували без віз, а митний союз був оновлений. Якщо ЄС не стримає своє слово, в тому числі за угодою щодо мігрантів, ми скасуємо всі угоди," - сказав міністр.

Нагадаємо: 3 лютого в рамках врегулювання міграційної кризи країни ЄС домовилися про надання багатомільярдного пакету допомоги для Туреччини, також їй обіцяють перспективу безвізового режиму з країнами Шенгенської зони і прискорення переговорів про її членство в ЄС.

18 березня Євросоюз і Туреччина досягли орієнтовного угоди, за якою всі нелегальні мігранти, які прибули до Греції з Туреччини, починаючи з 20 березня, будуть депортовані назад.

При цьому нещодавно ЗМІ повідомили, що безвізовий режим ЄС і Туреччини, ймовірно, буде включати деякі обмеження: в ньому буде передбачено пункт про відстрочку, який почне діяти, якщо Туреччина не буде дотримуватися закріплених раніше домовленостей.

Як раніше повідомляло агентство, у ЄС за рік прибуло майже півтора мільйона біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-