Потік біженців до ЄС збільшився в рази - Frontex

Потік біженців до ЄС збільшився в рази - Frontex

Укрінформ
Кордон з Італією по Середземному морю намагалося перетнути 9 тис. 600 мігрантів, що вдвічі більше, ніж у минулому місяці.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на Європейське агентство з контролю за кордонами Frontex.

«Кількість мігрантів, які через Середземне море дісталися до Італії збільшилася більше ніж удвічі за останній місяць», - йдеться в повідомленні.

За даними агентства, спроби здійснити перетин кордону здійснило близько 9 тис. 600 мігрантів, що у чотири рази більше в порівнянні з березнем 2015 року.

Крім того, Frontex зазначило, що більшість біженців прибувають з тропічної Африки, а також продовжується наплив мігрантів з Близького Сходу та Азії.

Як повідомляв Укрінформ, після закриття так званого "балканського маршруту" (через Македонію, Сербію і Хорватію до Австрії і держав Північної Європи) біженці знайшли альтернативні шляхи в Європу.

За даними видання, один з них починається в порту Анталія на півдні Туреччини, в Мерсині поблизу кордону з Сирією або ж в Афінах в центральній Греції. Після чого мігранти на риболовецьких та невеликих торгових судах перетинають Середземне море і потрапляють в Італію. Вартість переправи, за даними видання, коливається від 3 до 5 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-