У ПАРЄ пропонують кримінальну відповідальність для клієнтів офшорів

У ПАРЄ пропонують кримінальну відповідальність для клієнтів офшорів

Укрінформ
Автор доповіді ПАРЄ "Справа "Панамські документи", необхідність соціальної і фіскальної справедливості та довіри у нашій демократичній системі" Штефан Шенах (Австрія) запропонував увести карну відповідальність за ухилення від сплати податків через офшорні компанії.

Про це він заявив у ході свого виступу під час слухань у Страсбурзі доповіді по "Панамських документах", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Потрібно увести карну відповідальність та жорсткі санкції проти тих, хто ухиляється від сплати податків шляхом приховування прибутків в офшорних компаніях", - сказав парламентарій.

За його словами, ті, хто приховує прибутки в офшорах, шкодять своїм країнам, оскільки несплачені податки могли б піти на їхній розвиток. "За відомими даними, 30% європейських та 50% російських активів ховають через офшорні компанії "в тіні", - зауважив Шенах. За його словами, послугами офшорів користуються 36 найбільших європейських компаній.

Оцінюючи значення оприлюднених "Панамських документів", Штефан Шенах підкреслив, що ініціатори мали на меті не вказувати на конкретні особи, а передусім заявити про необхідність зміни існуючих принципів, згідно з якими одним можна усе, а іншим - ні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-