Brexit послабить ЄС перед російською агресією - британський міністр

Brexit послабить ЄС перед російською агресією - британський міністр

Укрінформ
Можливий вихід Британії з ЄС, так званий Brexit, послабить здатність Європи реагувати на безпекові, економічні і політичні виклики та рішучу позицію проти російської агресії. 

Про це заявив міністр Великої Британії у справах Європи Девід Лідінгтон під час саміту Globsec 2016, що проходить у Братиславі.

"На мій погляд, це (Brexit - Ред.) призведе до дистабілізації. Особливо в часи, коли Європа стикається зі значними економічними, політичними та безпековими викликами. Я думаю, що збереження рішучого фронту перед обличчям російської агресії буде послаблено, європейська зовнішня політика та безпекова здатність будуть послаблені, тому що один з найбільших дипломатичних та військових гравців піде зі сцени", - сказав Лідінгтон.

Водночас він зауважив, що Британія в будь-якому разі продовжить тісну кооперацію в рамках НАТО, і додав, що деякі виклики з боку Росії можуть бути подолані тільки разом із ЄС.

"Я думаю, що на даний момент НАТО справедливо залишається основною організацією щодо колективної безпеки у Європі...Якщо ж ми говоримо про Росію, то вона представляє не лише типові військові виклики для деяких частин Європи, а й виклики, з якими Європа стикається у сфері енергетики як зброї дипломатичного впливу, в плані використання інформації та кібервикликів. Це речі, які ЄС, а не лише НАТО, має бути готовим подолати", - зазначив Лідінгтон.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня у Великій Британії відбудеться референдум щодо можливого виходу країни з Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-