Держдеп: Вибори в Сирії не можуть бути легітимними, коли уряд продовжує нищити громадян

Держдеп: Вибори в Сирії не можуть бути легітимними, коли уряд продовжує нищити громадян

Укрінформ
Державний департамент США не визнає легітимність і справедливість нинішніх виборів в Сирії, які відбулися в охопленій війною й тероризмом країні.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Важко уявити, як нинішні парламентські вибори в Сирії можуть бути чесними, вільними й такими, що заслуговують на довіру. Зараз, коли режим Асада продовжує перебувати при владі, коли люди досі зазнають атак з боку власного уряду і, якщо говорити відверто, багато мільйонів сирійців навіть не перебувають у країні, не беруть участі в цих виборах, тому що їм довелося бігти зі своєї країни, зі свого дому, зі своїх общин", - зазначив представник держдепу.

При цьому він наголосив, що режим у Сирії продовжує вбивати власних громадян, і багато жителів не можуть брати участі в голосуваннях, оскільки якщо вони повернуться, то будуть убиті.

У цьому зв'язку представник Держдепартаменту США зауважив, що передумови для чесних виборів треба забезпечити, насамперед, шляхом повернення до Женевських переговорів, на яких режим і опозиція мають домовитися про реалізацію процесу політичного переходу.

Він зазначив, що міжнародна спільнота зараз працює в напрямку врегулювання ситуації в Сирії та створення там нової конституції. Після цього, відповідно до комюніке та резолюцій Ради Безпеки ООН можна говорити про легітимні, вільні й чесні вибори в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-