Асаду закидають фальсифікацію парламентських виборів

Асаду закидають фальсифікацію парламентських виборів

Укрінформ
Опозиція та міжнародні спостерігачі розкритикували проведення голосування на парламентських виборах тільки у підконтрольних Асаду регіонах у Сирії.

Про це повідомляє DW.

"На їхню думку, це може негативно вплинути на мирні переговори щодо врегулювання конфлікту в країні, які мають відновитися в Женеві", - йдеться у повідомленні.

Німеччина не вважає вибори, що проходять у частині країни, чесними та вільними, заявив уповноважений з питань Близького Сходу в міністерстві закордонних справ Німеччини Мігель Бергер. "З нашої точки зору, зараз ми дісталися дуже критичного моменту", - зазначив він з огляду на очікування від мирних переговорів у Женеві.

Розкритикували проведення виборів і в США. У Вашингтоні таке голосування називають нелегітимним. У французькому міністерстві закордонних справ, своєю чергою, парламентські вибори назвали "симуляцією", організованою "деспотичним режимом".

На думку офіційного Парижа, вибори в Сирії відповідно до резолюції ООН варто проводити лише після здійснення політичних перетворень та ухвалення нової конституції.

Нагадаємо, в охопленій громадянською війною Сирії у середу, 13 квітня, проходять парламентські вибори. У якості кандидатів на волевиявленні, що відбувається тільки на підконтрольних сирійському урядові Башара Асада територіях - у 13 із 15 провінцій, зареєстровані більше 3,5 тисячі кандидатів. Тоді як більше семи тисяч осіб достроково зняли свої кандидатури. Загалом до Народної ради країни мають обрати 250 парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-