Мер Варшави проти встановлення пам’ятника Качинському

Мер Варшави проти встановлення пам’ятника Качинському

Укрінформ
Мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц виступила проти встановлення пам’ятника екс-президенту Польщі Леху Качинському в центрі польської столиці.

Про це вона заявила у вівторок у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Для мене важливо, щоб я не увійшла в історію як той, хто поставив на Краківському передмісті (вулиця в центрі столиці – ред.), зрештою складно сказати де і який пам’ятник. Там вже багато років не встановлювалися пам’ятники, останній був за часів ПНР (більше 25-ти років тому – ред.)”, - заявила Гронкевич-Вальц.

Вона також наголосила, що меморіальна дошка Леху Качинському, встановлена 10 квітня поблизу будинку мерії Варшави, в якому розташовується також і Мазовецьке воєводське управління, є “незаконною”.

За її словами, мерія не давала на неї згоду, оскільки на дошці було слово “вбитий”, що стосується осіб, які втратили життя на полі бою. Вона наголосила, що мерія була б не проти таблиці, де було б вказано слово “загинув” щодо екс-президента Качинського.

“У такому вигляді дошка є нелегальною і тому, як і в кожному подібному випадку, буде проведено відповідну перевірку і зроблено відповідні висновки”, - заявила мер Варшави.

До слова, Гронкевич-Вальц належить до опозиційної на сьогодні в Польщі партії “Громадянська платформа”.

У неділю, в шосту річницю Смоленської катастрофи, лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський заявив, що незабаром буде створено комітет із будівництва в центрі Варшави двох пам'ятників - жертвам Смоленської катастрофи й особисто Леху Качинському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-