В ФРН сказали, що має зробити Україна для “Плану Маршала” на 100 млрд євро

В ФРН сказали, що має зробити Україна для “Плану Маршала” на 100 млрд євро

Укрінформ
Влада України має якнайшвидше впровадити необхідні реформи, передусім пов'язані з судовою системою та прокуратурою, а також врегулювати питання навколо призначення Прем'єра для отримання фінансової допомоги на кшталт “Плану Маршала” на понад 100 млрд євро.

Про це заявив під час прямого включення з Берліна у ході програми “Свобода слова” на ICTV депутат Бундестагу, співголова міжпарламентської комісії “Україна-Німеччина” Карл-Георг Вельман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми готові допомогти, і моя пропозиція була скласти щось на кшталт “Плану Маршала” - понад 100 млрд євро. Хоча 30 млрд євро вже є, але ці гроші не можна застосувати тому, що Україна не здійснює реформ. Не буде грошей без реформ. Ось така умова”, - заявив німецький депутат.

На його переконання, Україна має спочатку зробити те, що називається “домашньою роботою” тому, що у Німеччині “існує велике розчарування з приводу того, що бракує реформ”.

“Потрібна негайна політична і адміністративна реформа. Немає вже жодних ілюзій. І все те, що відбувається в Україні - зазнає дуже потужного моніторингу”, - заявив Карл-Георг Вельман.

Депутат Бундестагу також відповів на пряме питання з приводу того, що буде ознакою реформ, які відбуваються.

“По-перше, має буде судова реформа - це наріжний камінь. Незалежні судді, незалежні прокурори - це найперше. І ми маємо справді отримати істотні європейські реформи в Україні. Нам потрібні надійні структури, надійний уряд. Дуже багато ми чуємо, що є стурбованість з приводу того, що йде у відставку чинний Прем'єр, призначають нового - треба щоб слова стали дією нарешті”, - заявив депутат Бундестагу, співголова міжпарламентської комісії “Україна-Німеччина”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-