У ГПУ спростували закиди щодо зупинки реформ

У ГПУ спростували закиди щодо зупинки реформ

Укрінформ
Управління реформ Генеральної прокуратури у повному обсязі продовжує реалізацію проектів з реформування органів прокуратури України.

Про це повідомляє Управління реформ та забезпечення якості роботи, коментуючи поширювані в окремих ЗМІ відомості щодо нібито зупинення реформи органів прокуратури України.

"Зазначена інформація не відповідає дійсності в повному обсязі і є свідомим намаганням введення в оману суспільства. Реформа прокуратури України триває, управління реформ та забезпечення якості роботи укомплектовано згідно з штатним розкладом, працівники управління у повному обсязі продовжують реалізацію запланованих проектів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на базі Національної академії прокуратури України організовано навчальні тренинги для нещодавно призначених керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників. Навчальні заходи розроблено у межах реалізації проектів Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» та Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», у співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні та посольством США.

Крім того, у зв’язку з набранням чинності з 15 квітня 2016 року положень Закону України «Про прокуратуру» у частині функціонування органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів розпочато організаційні заходи для підготовки та проведення всеукраїнської конференції працівників прокуратури. Делегати на конференцію, яка є найвищим органом прокурорського самоврядування, обиратимуться шляхом таємного голосування прокурорсько-слідчих працівників, кожен з яких має право висунути власну кандидатуру.

Початок роботи прокурорського самоврядування дозволить прокурорам колективно вирішувати питання внутрішньої діяльності прокуратури з метою, насамперед, зміцнення незалежності прокурорів, захисту від втручання в їх діяльність та підвищення якості роботи.

"Триває робота Ууправління реформ та забезпечення якості роботи над іншими проектами, про хід виконання яких буде поінформовано окремо", - зазначили у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-