Шульц шкодує про результати референдуму в Нідерландах

Шульц шкодує про результати референдуму в Нідерландах

Укрінформ
Голова Європейського парламенту Мартін Шульц висловив жаль у зв'язку з результатом референдуму в Нідерландах про ратифікацію угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Як повідомляє "Deutsche Welle", тепер, за його словами, слід боротися за "цивілізаційний проект Європа".

"Те, що тепер результату цього референдуму радіють саме ті, хто доклав руку до кризи в Україні, - це цинізм", - сказав Шульц, маючи на увазі позитивну реакцію керівництва Росії на результат голосування в Нідерландах.

За словами політика, аргументи противників ратифікації стосувалися найрізноманітніших речей, "але тільки не суті питання - а саме угоди про асоціацію ЄС з Україною".

Глава Європарламенту зазначив, що ця угода - важливий елемент відновлення миру в регіоні, який серйозно постраждав від агресії та війни.

Нагадаємо: раніше кацлер ФРН Ангела Меркель заявила, що відмова жителів Нідерландів підтримати на референдумі ратифікацію Угоди про асоціацію ЄС з Україною не стане непереборною проблемою для інститутів Євросоюзу.

Як раніше повідомлялося, згідно з попередніми підсумками, більше 60% учасників голосування, що відбувся 6 квітня, висловилися проти схвалення угоди про асоціацію з Україною, і тільки 38% підтримали його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-