США розчаровані референдумом в Нідерландах

США розчаровані референдумом в Нідерландах

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив розчарування у зв'язку з результатами проведеного в Нідерландах референдуму, який засвідчив відсутність необхідної підтримки для ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це зазначив у четвер під час щоденного брифінгу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили повідомлення про цей референдум, який не має обов'язкової сили. Звичайно, ми розчаровані його результатами, втім ми поважаємо вибір народу Нідерландів та політичний процес у цій країні", - зауважив представник Держдепу.

Він зауважив, що рішення про подальші кроки в цьому питанні прийматиме керівництво Нідерландів "відповідно до внутрішніх політичних процедур", і США з повагою ставляться до цього процесу.

Водночас Тонер підкреслив: у Вашингтоні продовжують вважати, "що ця угода про асоціацію найкращим чином відповідає інтересам України, США і Європейського Союзу", та продовжують займати цю позицію.

Нагадаємо: вітчизняний глава МЗС Павло Клімкін раніше запевнив, що референдум у Нідерландах не вплине на практичну євроінтеграцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-