Держдеп ветуватиме поставки російської зброї до Ірану

Держдеп ветуватиме поставки російської зброї до Ірану

Укрінформ
Державний департамент підтвердив намір США завадити поставкам окремих російських систем озброєння в Іран, які порушують існуючі обмеження по відношенню до цієї країни.

Про це зазначив у вівторок офіційний представник держдепу Марк Тонер під час щоденного брифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

На прохання уточнити слова заступника держсекретаря США Томаса Шеннона щодо готовності США накласти вето в РБ ООН на поставки крупних систем зброї Ірану, Тонер зауважив: "Якщо він сказав так, то це означає так".

Заява Шеннона пролунала кількома годинами раніше в той же день, під час слухань у Комітеті Сенату США з питань міжнародних відносин. Він, зокрема, дав зрозуміти, що американська сторона не підтримає поставки в Іран російських літаків Су-30, танків Т-90, гелікоптерів, а також зенітно-ракетних систем С-300, які по суті вважаються оборонним озброєнням.

Коментуючи заяву заступника глави держдепу, Тонер не став пояснювати детальну позицію США. Він зауважив, що має вивчити це питання, щоб дати детальну відповідь, чому американська сторона вважає, що поставки цих конкретних систем, зокрема С-300, можуть порушувати існуючі обмеження проти Тегерана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-