США не виключають нових санкцій проти Ірану – Держдеп

США не виключають нових санкцій проти Ірану – Держдеп

Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів готова працювати з Конгресом США щодо перегляду закону про санкції відносно Ірану через демонстрацію агресії Тегераном та посилення загроз, які походять від цієї країни, в регіоні.

Про це заявив у вівторок заступник держсекретаря США Томас Шеннон під час слухань у Сенаті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Ми із задоволенням співпрацюватимемо з Комітетом і Конгресом у плані поновлення закону щодо санкцій проти Ірану, виходячи з того, що це не ускладнить або не завадить виконанню зобов'язань у рамках JCPOA (Спільного комплексного плану дій щодо іранської ядерної угоди)", - зазначив представник Держдепартаменту США.

З такою заявою він виступив під час засідання сенатського Комітету з питань міжнародних відносин на тему "Останні дії Ірану та імплементація JCPOA". Стурбованість американських законодавців у цьому зв'язку викликав той факт, що попри досягнуту домовленість з Тегераном про розвиток мирного атому під контролем МАГАТЕ та послаблення санкцій, Іран посилив свою агресивну політику в регіоні у зв'язку з випробуваннями балістичних ракет, здатних доставляти ядерну зброю. 

Як підкреслив представник Держдепу, політика США щодо Ірану має бути вивіреною, щоб забезпечити протидію загрозам миру і стабільності, які Іран продовжує представляти в цій частині світу. 

У цьому контексті Шеннон наголосив, що Конгрес відіграє істотну роль у формуванні політики США. "Законодавчі й виконавчі органи повинні працювати разом, як ми робили це, щоб створити міжнародний тиск на Іран", - підкреслив представник Держдепартаменту США. 

Фото: jihadwatch.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-