У

У "Панамських документах" знайшли бізнесменів з РП і колишнього мера Варшави

Укрінформ
Послугами панамської юридичної фірми Mossack Fonseca & Co, яка надає юридичні та трастові послуги, включаючи реєстрацію офшорних фірм, користувалися і кілька польських відомих бізнесменів та політиків.

Зокрема, йдеться про колишнього мера Варшави, відомого в минулому політика і бізнесмена Павела Піскорського, одного з власників медіахолдингу "Grupa ITI" Маріуша Вальтера, а також відомого бізнесмена, який торгує енергоносіями і військовою технікою, Марека Профуса, пише видання money.pl.

Як зазначає видання, Піскорський через цю фірму намагався відкрити рахунки в панамських і кіпрських банках таким чином, щоб про це не довідалися в Польщі.

Сам бізнесмен заперечує, що вчинив щось незаконне. Він підкреслив, що його офшорну компанію Stardale Management Inc. вже ліквідовано, а раніше вона не підписувала жодних угод і не здійснювала торговельну чи фінансову діяльність.

"Якщо хтось відповідає усім юридичним нормам, не веде нелегальну діяльність, то я не бачу нічого поганого у створенні фірми у таких країнах, як Панама", - зазначив Піскорський.

Утім журналісти-розслідувачі зауважили, що Піскорський раніше мав проблеми із законом через свою комерційну діяльність, у зв’язку з чим у 2005 році його та десятьох його найближчих соратників було виключено з "Громадянської платформи".

Водночас щодо інших бізнесменів видання констатує, що співпрацюючи з фірмою Mossack Fonseca & Co, польські підприємці, можливо, і не порушили законодавство, але ситуація з витоком такої інформації є неоднозначною.

Нагадаємо: Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів повідомив про велику мережу тіньових грошових переказів, якою послуговувалися і деякі світові лідери. Інформація була оприлюднена 3-4 квітня в рамках масштабного дослідження під назвою "Панамські документи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-