Азербайджан заявив про знищення 170 вірменських військових

Азербайджан заявив про знищення 170 вірменських військових

Укрінформ
В результаті ударів з'єднань ЗС Азербайджану у понеділок нейтралізовані до 170 військовослужбовців і 12 одиниць бронетехніки вірменської сторони.

Про це повідомляє агентство Trend з посиланням на дані азердайджанского Міноборони.

"Внаслідок попереджувальних заходів ЗС Азербайджану і точного нанесення вогневих ударів вірменські військовослужбовці зазнають великих втрат, і покидавши зброю і боєприпаси, залишають свої позиції. Ворог у паніці відступає", - йдеться у публікації.

На стратегічно вигідних і сприятливих позиціях, які перейшли під контроль підрозділів ЗС Азербайджану, проводяться фортифікаційні роботи, здійснюються заходи щодо візуальної розвідки території і коригування ударів.

Міністерство оборони Азербайджану заявило про знищення командного пункту ЗС Вірменії. В ході обстрілу були знищені і вищі офіцери в чині генерала і полковника.

"Збройні підрозділи Вірменії у понеділок спробували атакувати азербайджанські позиції в напрямку Ходжавенд-Фізулі. Вогнем по ворожих позиціях були завдані нищівні удари. Під час контрнаступу було знищено три танки і близько 30 військовослужбовців ЗС Вірменії. Також була розгромлена одна ворожа батарея", - повідомляє Trend.

Водночас, як пише портал newsarmenia.am, за словами президента Вірменії Сержа Саргсяна, "армії оборони Карабаху" вдалося взяти під контроль ситуацію на лінії зіткнення. "Наступальні провокаційні дії азербайджанської сторони продовжуються до цих пір", - заявив він.

"Сьогодні азербайджанські збройні сили вперше застосували важкі вогнеметні системи типу "ТОС-1". А коли "армія оборони Нагірного Карабаху" застосовує контрзаходи по відношенню до армії Азербайджану, що в рази перевершує її, її закликають "проявляти стриманість", - додав Саргсян.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася в ніч проти суботи, 2 квітня. Вірменська і азербайджанська сторони звинуватили один одного у нападі із застосуванням важкого озброєння.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-