У Франції провели навчання резервістів

У Франції провели навчання резервістів

Укрінформ
Вперше за останні десятиліття сухопутні війська Франції провели навчання резервістів.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив військовий експерт Жан-Домінік Мерше.

«Вперше Сухопутні війська Франції провели мобілізацію та тренування оперативного резерву другого рівня (RO2). Навчання під назвою Vortex тривали три доби і закінчилися 2 квітня», - зазначив експерт.

За його словами, навчання проходили на базі 11-ї парашутної бригади і бригади логістики. У них взяли участь 3,8 тис резервістів.

Оперативний резерв RO2 складається з колишніх солдатів, які закінчили військову службу не пізніше, ніж 5 років тому. Ці резервісти, на відміну від оперативного резерву першого рівня (RO1, мають письмове зобов'язання негайно прибути у військові частини у випадку оголошення стану війни), мобілізуються наказом Ради міністрів Франції згідно з положенням про загальну мобілізацію від 7 січня 1959 року.

Експерт зазначив, що рішення військового командування Франції провести такі завчання є обгрунтованим через нові загрози, зокрема, тероризму, тому такі навчання будуть проводитися на регулярній основі. За його словами, загальна чисельність RO2  становить близько 50 тис резервістів.

Фото: wartime.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-