Дуда хоче бачити в Польщі більше військових НАТО

Дуда хоче бачити в Польщі більше військових НАТО

Укрінформ
В рамках зміцнення східного флангу НАТО в Польщі можуть дислокуватися не лише американські війська, але й підрозділи інших країн Альянсу.

Про це польським журналістам у Вашингтоні заявив президент РП Анджей Дуда, інформує канцелярія президента РП

“Якщо йдеться про саміт НАТО (8-9 липня у Варшаві), то треба пам’ятати, що Північноатлантичний альянс це не лише США і Польща. Ми вестимемо діалог про ширшу участь союзницьких військ у зміцненні присутності НАТО в регіоні в навчаннях, в інтенсифікації спільних дій в регіоні Центрально-Східної Європи, зокрема і в Польщі. Це буде предметом наших подальших дій”,- зазначив Дуда.

Він наголосив на бажанні Польщі мати на своїй території інфраструктуру НАТО, яка б використовувалася не лише на навчаннях в рамках Альянсу, але щоб її могла також використовувати й польська армія.

Президент РП підкреслив, що те, чи підрозділи НАТО в Польщі розміщуватимуться на постійній чи ротаційній основі, має другорядне значення.

“Ротаційна присутність, можливо, була б навіть кориснішою. Я хотів би, аби це передусім була фактична присутність ”,- зауважив він.

Дуда уточнив, що лідери інших країн, з якими він мав розмову у Вашингтоні (президенти України, Туреччини, Грузії), розділяють його точку зору про те, що слід зробити конкретні кроки для зміцнення НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-