Австралія виступила на захист китів

Австралія виступила на захист китів

Укрінформ
Австралія вживатиме рішучих заходів, щоб відстояти заборону комерційного полювання на китів.

Відповідну заяву міністра закордонних справ Джулі Бішоп оприлюднили австралійські ЗМІ.

«Уряд розглядає всі можливості для забезпечення дотримання рішення суду і китобійної конвенції. Ми будемо продовжувати наші зусилля в рамках Міжнародної китобійної комісії та рішуче виступати проти полювання на китів – як з комерційною, так і з так званою науковою метою. Ми закликаємо до збереження мораторію на китове полювання та до сприяння захисту китів», – заявила міністр.

Минулого тижня кілька японських кораблів повернулися додому з експедиції в антарктичному регіоні, під час якої було здійснено забій понад 300 китів, в тому числі 200 вагітних самок. Японці діяли незважаючи на міжнародну критику та всупереч судовому рішенню ООН від 2014 року, яке регулює наукову китобійну діяльність у Південному океані.

Джулі Бішоп також наголосила, що австралійський уряд й надалі закликатиме Японію дотримуватись своїх міжнародних зобов'язань та принципів, викладених у рішенні Міжнародного суду.

Нагадаємо: 4 дослідницьких судна, що належать Японському інституту вивчення китоподібних, перебували в антарктичному регіоні впродовж 115 днів із 1 грудня минулого року. У доповіді інституту минулого четверга підтвердили, що було впіймано 333 китів-смугачів. Влітку 2014/15 років вперше за 70 років Японія припинила свою китобійну програму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-