Українка презентує у Парижі «25 неприємних малюнків»

Українка презентує у Парижі «25 неприємних малюнків»

Фото
Укрінформ
У центрі Парижа в невеличкій галереї «Espace Jour et Nuit» відкрилася унікальна виставка політичної карикатури Юлії Носар «25 неприємних малюнків».

На вернісаж, присвячений офіційному відкриттю експозиції, прийшло близько сотні французьких та українських громадських діячів, простих парижан, студентів та представників української громади, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Взятися за олівець мене надихнули сумні новини про події, що відбуваються впродовж двох років в Україні, та реакція на них тут, у Франції. Мої малюнки поширювалися соціальними мережами і згодом їх назбиралося кілька десятків, частина з них і лягла в основу цієї експозиції під назвою «25 неприємних малюнків», - розповіла автор малюнків.

За словами Носар, взяти участь у проекті підказала їй одна з українських дипломатів Олександра Присяжнюк, яка ініціювала його ще рік тому під назвою «La Plume du Jour» («Перо дня»).

В основу малюнків, виконаних у жанрі політичної карикатури, лягли актуальні сюжети міжнародного, французького та українського контексту. За допомогою техніки графіки автор зобразила на них русофіла-актора Жерара Депардьє, французьких парламентаріїв, яким до вподоби окупований український Крим, лідерку французьких націоналістів Марін Ле Пен в образі типового російського ватника, телеканал Canal+ з антиукраїнською брехливою документальною стрічкою Поля Морейри та видавничий дім «Ларус» (Larousse), що торік позначив на мапі Крим як територію Росії.

До «25 неприємних малюнків» також потрапили і російські персонажі, зокрема, господар Кремля Володимир Путін та РПЦ МП.

Нагадаємо: українська художниця Юлія Носар навчалася у Французькій академії мистецтв та архітектури, є автором численних виставок у Франції та поза її межами. Живе і працює в Парижі понад 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-