Оточення Путіна скоро почне тиснути на нього – російський політик

Оточення Путіна скоро почне тиснути на нього – російський політик

Укрінформ
Найближчим часом Володимир Путін почне відчувати сильний тиск з боку свого оточення.

Про це заявив сказав польському агентству PAP депутат російської Державної думи Ілля Пономарьов - єдиний, який свого часу голосував проти анексії Криму Росією.

"Невдовзі Путін почне відчувати сильний тиск з боку свого близького середовища. Бізнес в Росії не є в доброму стані, консолідацію демонструють лише для публічного вжитку. Еліти нервують, не хочуть, щоб погані взаємини з Заходом тривали в нескінченність. Вони прагнуть завершити цей період (поганих відносин - ред.) і то так швидко як це можливе", - цитує політика Польське радіо.

Пономарьов оцінює, що Путін у своїх колах багато чого обіцяє.

"Мова йде і про нового американського президента, про значення, яке США та Німеччина приділяють відносинам з Росією та пов’язані з цим можливості переговорів. Після спалаху кризи з біженцями та конфлікту в Сирії, Путін наголошував, що Німеччина прагне вирішувати ці питання у співпраці з Росією, і, в результаті, виступатиме за скасування санкцій проти Росії. Якщо так буде, Путін збереже владу", - підкреслює політик.

"Проте я вважаю, що цей процес повністю відвернути неможливо, – додав Пономарьов - навіть якщо Захід у найближчому майбутньому вирішить скасувати санкції, це не означає, що бізнес повернеться до нормальності наступного дня".

"Відчуття невпевненості, разом з поганим інвестиційним кліматом у державі, з економічною кризою, можуть призвести до того, що кола близькі Путіну скажуть: "Заграймо ще раз у гру з Медведєвим – він більш прозахідний, ліберальний, Обама любить його, у нього є iPhone. Давайте поставимо на твіттерну дипломатію". Таке може трапитися" - зазначив Пономарьов у розмові з Польським агентством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-