Російський політолог пророкує

Російський політолог пророкує "кощеєву смерть" путінізму

Укрінформ
Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що успіх українських реформ - це "кощеєва смерть" путінізму.

Про це він заявив в інтерв'ю ІА Newsader, в якому обрушився з критикою на Держсекретаря США Джона Керрі, що відвідав Кремль, де він провів переговори з президентом Володимиром Путіним і главою МЗС Сергієм Лавровим.

На думку експерта, глава американського зовнішньополітичного відомства знову демонструє жахливу слабкість перед Москвою і дозволяє їй диктувати умови політичних процесів, що реалізуються в осередках напруження на територіях Сирії і України.

"Дійсно, українська проблематика — це єдине, що є для Путіна не чинником піару, а життєво важливою проблемою. Успіх українських реформ — це "кощеєва смерть" путінізму. Зверніть увагу, що результати переговорів на цю тему виявилися практично не представленими широкій публіці: російські чиновники обійшлися загальними фразами про Мінські угоди. Мені здається, що саме в цьому напрямку розвивалася основна психологічна обробка Керрі, від якого вимагали поступок по Україні, нагадавши про великодушне припинення бомбардувань сирійських друзів США і мирних жителів. Мовляв, ми пішли тобі назустріч, але тепер і ти піди нам назустріч: сказав же твій шеф в інтерв'ю, що росіянам набагато важливіше згвалтувати Україну, ніж вам, американцям, захистити її. Аналогічні пропозиції, як я вважаю, були зроблені і на переговорах з главою МЗС Німеччини", - сказав експерт.

На думку Піонтковського, "найближчими днями нам слід чекати посилення тиску на Київ з боку Франції і Німеччини для того, щоб він виконав давню мрію Путіна — заштовхнути Лугандонію в політичне тіло України і, як би відновивши частково територіальну цілісність країни, розкласти її зсередини і заблокувати європейський шлях розвитку".

На зауваження журналіста: "Хіба Обама не говорив, що Україна не продається?", Піонтковський відповів: "А хіба Обама вважає, що продає її? Вустами Керрі він учора в черговий раз повідомив: санкції будуть зняті лише після виконання Мінських угод. Зверніть увагу: ні слова про Крим — це до питання про "продаж" України".

За словами Піонтковського, "що стосується Мінська-2, то, як я написав ще у вечір його укладення, єдине, що там позитивне - це положення про припинення вогню і визначення лінії розмежування. Решта - ненаукова фантастика, в тому числі обіцянки Росії, які вона ніколи не виконає: виведення військ з Донбасу і передача кордону Києву, а також обіцянка України, яку, я сподіваюся, вона не виконуватиме - та сама інтеграція ДНР і ЛНР до її складу. Так що не турбуйтеся: згвалтування України якщо й відбудеться по путінських лекалах, то в очах Заходу цей процес виглядатиме пристойно. Дуже сподіваюся, що цього не станеться і українське суспільство не спокуситься фальшивкою відновлення територіальної цілісності".

За словами політолога, "ці райони треба розглядати як тимчасово окуповані агресором території. Повну відповідальність за те, що там твориться, несе окупаційна влада. Декого лякає, що в цьому випадку на Донбасі буде заморожене Придністров'я. Але те, що Путін нав'язує Києву разом з Меркель, Олландом і Обамою — це набагато гірше, ніж Придністров'я. Придністровські бандити не засідають у Кишиневі в парламенті і не визначають політичне майбутнє країни. Ввести цих бандитів в українську політичну структуру можна порівняти з прийняттям у дар троянського коня. Це вже назавжди буде контрольована російськими військами і спецслужбами територія. Тому на час російської окупації від неї потрібно відгородитися, як від чуми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-